Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Principper for Børnehuset Græshoppen

Mad- og måltidspolitik for børn i alderen 0-6 år i daginstitution Græshoppen i Rødovre.

I Græshoppen vil vi give børnene nogle sunde vaner, der giver dem en god forudsætning for at træffe nogle fornuftige valg omkring deres kost senere i livet. Vi tror på at man ved at præsentere børn for en masse forskellige smage, teksturer og farver kan påvirke børn til at få en god og nysgerrig indstilling til de enkelte fødevarer og mad generelt. I køkkenet er vi meget opmærksomme på at børn først og fremmest spiser maden med øjnene og går derfor meget op i at skabe et æstetisk indbydende måltid, bl.a. ved hjælp af forskellige kombinationer af farver og en blanding af velkendte og nye indtryk.


•    Maden skal leve op til sundhedsstyrelsens anbefalinger for institutionskost til børn i alderen 0-6 år
•    Børnenes energibehov skal dækkes i hele den tid de er i institutionen 
•    Vi har fødevarestyrelsens guldmærke i økologi og har derfor en økologiprocent på 90-100%
•    Vi har fokus på at implementere de 5 grundsmage (surt, sødt, salt, bittert, umami) i alle hovedmåltider
•    Vi laver så vidt muligt alt fra bunden og bager selv alt vores brød
•    Vi har fokus på at udnytte årstidens frugt og grøntsager og serverer bl.a. retter efter sæson og højtider. Derudover varierer vi tilbehør, pålæg og konsistens mv. 
•    Græshoppens forældrebestyrelse har besluttet at vi i institutionen har en sukkerpolitik der betyder at vi benytter sukker som krydderi men ikke serverer eller modtager kage eller            lignende ej heller i forbindelse med fødselsdage
•    Vi tager hensyn til religion, lægeligt begrundet allergier og vegetarer
•    Vi inddrager dagligt børnene i borddækning og ugentligt i forberedelsen af måltidet
•    Vi orientere om madplanen på tavlen ved køkkenet, derudover lægger vi jævnligt billeder ud af dagens måltid på Aula.